Pagina's

vrijdag 29 april 2016

Dukkah

Dukkah is een heerlijk mengsel van nootjes en specerijen, je kan het eigenlijk overal overheen strooien. Ik heb een recept uit de Allerhande gebruikt.



100 gram amandelen
4 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels (evt gemalen) korianderzaad
2 eetlepels djinten
1 eetlepel (evt gemalen) anijszaad
1 eetlepel (evt gemalen) venkelzaad
1 eetlepel gedroogde oregano

je kan natuurlijk van elk ingredient wat meer of minder nemen, het is maar net wat jij lekker vind. Ik heb er voor gekozen er geen zout door te doen, maar dat kan ook nog.

je schept alle ingredienten op een ovenschaal en zet dat een minuut of 5 in een voorverwarmde oven (ong 180 Celsius) Pas op dat het niet verbrandt.
Vervolgens stamp je het fijn in een vijzel, of je doet het in een keukenmachine of magic bullet - wel zo makkelijk - en zet die een paar keer even aan tot alles grof gehakt is.


je kan het best lang bewaren in een afgesloten potje, wel een maand of wat. (tot de nootjes niet meer lekker ruiken denk ik, maar ook dan, je zal er niks van krijgen als je het dan nog eet)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen