Pagina's

woensdag 27 april 2016

frittata de patatas met bbq-aardappeltjes


grote verpakking ah aardappeltjes bbq kruiden
8 eieren
100 ml melk
3 paprika s
1 ui
125 gram (of meer) chorizo
peper, zout, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie
boter of olie om in te bakken

bak de aardappeltjes in wat boter of olie tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de paprika en de ui toe -kleingesneden- en bak het een paar minuten mee. Roer de chorizo -ook kleingesneden- erdoorheen. Strooi er naar smaak knoflookpoeder door.

klop de eieren en de melk, doe er naar smaak peper, zout, en paprikapoeder bij.

verwarm wat boter in 2 koekenpannen (ik gebruik dan 24cm). Doe in elke koekenpan de helft van de aardappel-mix en de helft van het geklopte ei.  Deksel op de pan en zachtjes laten garen. Evt op het eind even omdraaien zodat de bovenkant ook een kleurtje krijgt. Strooi er als je het bij de hand hebt wat peterselie overheen.

Lekker met een salade van bv sla, tomaat, ui, zilveruitjes, en balsamicodressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen