Pagina's

donderdag 25 mei 2017

spekkoek watermeloen


 1. 375 gram roomboter op kamertemperatuur
 2. 22 eierdooiers
 3. 6 eiwitten
 4. 325 gram suiker
 5. 125 gram gecondenseerde melk
 6. 150 gram bloem
 7. 50 gram roomkaas
 8. 30 ml/2 eetlepels lemoncurd (orginele recept zei srikaya, maar dat kon ik niet vinden)
 9. 1 flinke theelepel! ovalett/TBM/SP (emulgator, kan je evt weglaten)
 10. 1 theelepel! pandanpasta
 11. 1 theelepel! rode kleurstof
 12. 1 theelepel! smaak naar keuze (extract uit een flesje. ik wilde citroen naar had perongeluk ananas maar proefde er maar weinig van. En ik had het door het witte beslag gedaan waardoor dat oranje werd .. jammer!)
 13. 5 oreocookies
de boter mixen met de gecondenseerde melk, tot het een egale zachte wittige creme, de eierdooiers, roomkaas, suiker, ovalett en lemon curd mixen tot het heel licht van kleur is. Echt heel goed en lang laten mixen, wel een half uur ofzo. Doe deze substantie beetje bij beetje bij de botercreme, en mix het er voorzichtig doorheen. 

de eiwitten stijf kloppen en door het beslag scheppen. Meel zeven en ook toevoegen, vouwen tot het het egaal beslag is.

verdeel het beslag over 3 bakjes. 
1 bakje van 300 gram - daar doe je de pandanpasta doorheen.
1 bakje van 150 gram
de rest, daar doe je 1 flinke theelepel rode kleurstof doorheen, en evt een smaakje.

breek de koekjes in kleine stukjes.

dan ga je aan de slag. Begin met een een laagje groen (als je het heel precies wil doen kan je het beslag dat je voor de laagjes gebruikt wegen, het moet dan ongeveer 75 gram zijn. Doe het in de oven waarvan alleen de bovenwarmte/grill aanstaat, op 200 graden. Wacht tot het laagje goudbruin is, en pak de vorm dan uit de oven en schep de volgende laag er op. (Je hebt nu de helft van het groene beslag gebruikt)
Als het 2e groene laagje bruin is doe je 1 laagje van het beslag wat de gewone lichte kleur heeft (gebruik de helft van het beslag).dan begin je met de rode laagjes. Doe om en om een laagje zonder 'pitjes' en een laagje met 'pitjes' - de gebroken oreocookies dus, die je een beetje in de laag beslag drukt. Ga door tot het rode beslag op is.

Sluit af met weer 1 witte laag, en 2 groene laagjes. Als het laatste laagje bruin is, dek het geheel dan af met een stuk aluminiumfolie, en laat het op 180 graden onder en bovenwarmte nog een kwartiertje staan.

Klaar! (nou ja ... je hebt nu nog een bult afwas natuurlijk.) 

als een laagje wat bobbelig uit de oven is gekomen, druk het dan voorzichtig een beetje aan voordat je het volgende laagje er op smeert.Geen opmerkingen:

Een reactie posten