Pagina's

dinsdag 2 mei 2017

roggerol met zuidvruchten en noten





125 gram roggebloem
125 gram roggemeel (of een andere verhouding .. het oorspronkelijke recept -oudbrabants roggebrood, zonder noten en vruchten-  is met alleen roggemeel)
140/150 gram warm water
1 lepel stroop
200 gram gedroogde vruchten
100 gram noten/pitten (ik had 50 gram walnoten, 30 gram geroosterde pompoenpitjes en 20 gram gebroken lijnzaad)
5 gram zout



meng alle ingredienten en kneed er een stevig deeg van. Maak er een rolletje van en wikkel er een (thee)doek omheen. 



Doe het in een pan met zoveel water dat het onder staat, en breng aan de kook. Laat het ongeveer 3 uur zachtjes koken, halverwege kan je de rol een keertje omdraaien.

Als je de rol dan uitpakt is het echt heel vies en zompig. Wel gelijk als het genoeg gekookt heeft doen, en hup, direct in de oven die je op tijd hebt voorverwarmd op 100 Celcius, en laat een kwartier a 20 minuten drogen. Laat de rol vervolgens afkoelen. 
Lekker met kaasjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen