Pagina's

zondag 12 maart 2017

zeeuwse bolussen


deeg:
* 500 gram bloem
* 15 gram kristalsuiker
* 1 ei
* 10 gram zout
* 8 gram droge gist
* 175 warm ml water
* 100 ml melk
* 25 gram roomboter

kneed daar een deeg van, en laat rijzen tot het in volume ongeveer verdubbeld is.

verdeel het deeg dan in stukjes van ongeveer 70-75 gram, je hebt dan 12 deegjes. Rol van elk deegje een slangetje van ongeveer 40 cm.

voor de buitenkant heb je nodig:

* 250 gram donkerbruine basterdsuiker
* kaneel naar smaak (ik gebruik 2 eetlepels)

bestrijk elk slangetje even met water en leg het in het suiker/kaneelmengsel tot het helemaal bedekt is. Knoop er dan een bolus van en leg de bolus op een bakplaat.



als de bolussen weer gerezen zijn bak je ze in een oven van 220 Celcius. Niet te lang!! want door de suiker verbrandt het snel. Ongeveer 10 a 15 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen