Pagina's

dinsdag 14 maart 2017

zacht turks brood


kneed

  • 500 gram meel (ik had 200 semolina en 300 bloem)
  • 285 gram water
  • 9 gram gist
  • 15 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 4 eetl (60 ml) olijfolie
tot een soepel deeg, 


en laat afgedekt rijzen tot het in volume ongeveer verdubbeld is.


vorm van het deeg 1 grote of 2 kleinere dunne ovale broden. Je kan er met je deegsteker oid eventueel een patroontje in maken.


laat deze weer een poosje afgedekt rijzen (Mijn ovenplaat past precies in een pedaalemmerzak. je kan ook een theedoek natmaken met warm water en uitwringen en die gebruiken om de broden te bedekken om zo te voorkomen dat de buitenkant uitdroogt). Verwarm de oven ondertussen voor op 220 Celcius. Bestrijk de broden met geklopt ei en strooi er wat zaadjes naar keuze op.


Schuif de broden in de oven, en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen