Pagina's

zondag 12 maart 2017

Bretzel Pretzel

  • 500 bloem (ik gebruikte half semolina/half euroshopper bloem)
  • 10 gist
  • 10 zout
  • 15 suiker
  • 300 water
  • 40 boter
kneed daar deeg van., dek af, en laat rijzen.

verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 80 gram, rol elk stukje tot een slangetje, en vorm er de bretzel van. Zorg dat de gaten goed groot zijn, anders is het straks gewoon een knoopbroodje.

laat de broodjes nog even rijzen, en kook ondertussen een pan met 
  • 1,5 liter water, 
  • 10 gram zout, en 
  • 50 gram baksoda, (De baksoda er voorzichtig beetje bij beetje door roeren; het kan erg gaan bruisen. Baksoda zorgt in dit recept voor de donkere kleur en de taaie korst van de broodjes, Baksoda kan je gewoon kopen in de supermarkt of in de toko, pakje van 500 gram voor ong 1,50.) 
Als het water kookt dompel dan de broodjes 1 voor 1 voorzichtig voor 30 seconden onder in het kokende water, en leg ze vervolgens op de bakplaat. Zodra je een broodje uit het water haalt en op de plaat legt, direct bestrooien met wat grof zeezout.

Als je alle broodjes even hebt gekookt kan je ze afbakken in een oven van 220 graden, ongeveer 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen