dinsdag 7 juni 2016
rabarbercake(1)
300 bloem
75 griesmeel
300 suiker
2,5 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
citroenrasp
vanillesuiker
4 eieren
150 gram gesmolten boter
150 gram yoghurt
2 dikke stelen rabarber (ik had zeker 350 gram na het schoonmaken)
meng de droge bestanddelen. Klop de eieren even (gewoon met de hand) en roer daar de rest van de ingrediënten doorheen - behalve de rabarber, die doe je echt op het allerlaatst. Zet de cake in een voorverwarmde oven van 165 graden, ongeveer een uur. Als een sateprikker eruit komt zonder beslag eraan dan is het klaar.
Deze hoeveelheid is meer dan een standaardcake, 1,5 keer zoveel om precies te zijn: ik maakte het in een brownievorm.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten