- 3 eieren -
- 180 gram suiker
- 180 gram olie
- 100 gram melk
- 1 zakje bakpoeder
- 320 gram meel bloem
- theelepel citroenrasp
- 3 a 4 appels
- zakje banketroom met 500 ml water/melk
- abrikozenjam
maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.
schil de appels en snijd in stukjes of partjes of schijfjes, wat je wil.
mix de eieren heel goed met de suiker tot een romige luchtige massa. Mix daarna de eieren en de suiker nog wat beter. Dan in een lage stand de olie, melk, bakpoeder, bloem, en citroenrasp toevoegen en mengen.
Neem een springvorm van groter dan 24 cm. (Ik had er eentje van 24 centimeter, en dat was dus te klein, met als gevolg een overstromende cake tijdens het bakken)
Bak een uur op 180 celcius - of tot de cake gaar is, het hangt er natuurlijk een beetje vanaf van wat voor bakblik je kiest- en laat vervolgens goed afkoelen.
(ik weet uit ervaring dat als je hem te vroeg aansnijdt de room nog vloeibaar is en dan krijg je dit:
(ik weet uit ervaring dat als je hem te vroeg aansnijdt de room nog vloeibaar is en dan krijg je dit:
Alsnog lekker hoor, maar het ziet er niet uit natuurlijk. Tenzij je het als toetje wil serveren, dan heeft het wel wat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten