- 1 schaaltje rundersoepballetjes - natuurlijk pak je dat iets duurdere 3 sterren-beter-leven-vlees
- 750 gram tomaten (liefst tros of roma) grof gesneden
- 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd of in kwarten.
- flink tak of paar kleine takjes rozemarijn (als je bij mij in de buurt woont kan je dat plukken bij de speeltuin op de Ganzeweide)
- 6 a 7 takjes tijm -- ook te plukken bij de speeltuin. Als je niet in de buurt van die speeltuin woont kan je ook gedroogde italiaanse kruiden gebruiken.
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui, gesneden
- 1 winterworteltje/paprika, gesneden
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 doosje/blikje tomaat (of gewoon nog 500 gram tomaten natuurlijk als je het in het goedkope seizoen maakt)
- 1 liter water
- 2 eetlepels suiker
- eetlepel olie om in te braden
braad de balletjes en zet apart.
fruit de knoflook in de olie, voeg dan de ui toe, de wortel en de tomatenpuree, even fruiten, dan de 750 gram tomaten, water, suiker, doosje/blik tomaat, bouillonblokken, takjes kruiden. Als je de takjes gewoon heel laat,, en bv met 1 takje tijm bij elkaar bindt, kan je ze er straks makkelijk weer uit halen. Je hoeft ze er natuurlijk niet perse uit te halen, maar als je ze erin gaat laten zitten dan moet je de kruidenblaadjes plukken en de stengeltjes niet gebruiken.
koken en pureren met de staafmixer. Dan de cherrytomaatjes en de balletjes toevoegen en even mee laten warmen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten