Pagina's

zaterdag 3 maart 2018

kleine Turkse broodjes / pide



dit zijn het geworden vandaag, ik vind ze best schattig. Het is niet een speciaal recept, ik had 100 griesmeel, 400 bloem, ong 325 gemengd water/melk, lepeltje suiker, blokje gist (vers 20 gram, of korrels 7 a 8 gram), zout (9 gram). Besmeerd met ei en bestrooid met witte en zwarte sesamzaadjes. Gebakken in een voorverwarmde oven op ong 200, tot ze klaar waren na ong 20 minuten.

het partroontje krijg je er simpel in door na de 1e rijs (tot het deeg in volume ongeveer is verdubbeld) het deeg te verdelen in bolletjes (ik pak ong 90-95 gram per bolletje), daar ovaaltjes van te rollen met je deegroller (als dat niet lukt moet je de bolletjes even laten rusten eerst, dan wordt het deeg wat minder elastisch en laat het zich makkelijker vormen), en dan hup 2e rijs - laten rijzen tot je ziet dat ze goed groter zijn gegroeid.  En dan voordat je ze in de oven doet druk je er met een mes of de zijkant van een lepel of deegsteker het patroontje in. Niet te zachthandig anders zie je er straks niks meer van. Helemaal niet erg als je dwars door het deeg steekt, dat groeit wel weer vast in de oven :-) 

besmeren met ei en bestrooien met pitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten