Snelle eierkoeken
oven voorverwarmen op 180 Celcius
2 eieren mixen met
80 tot 100 gram suiker
heel, echt héél goed mixen. De kleur van je mengsel wordt steeds lichter.
op het laatst naar smaak citroenrasp meemixen. (ik doe meestal die gesuikerde uit een potje-te vinden bij de bakprodukten in de supermarkt-, wel zo makkelijk) en/of vanillesuiker.
10 gram maizena (als je het hebt, zonder kan ook weet ik uit ervaring), 100 gram meel en 1 theelepel bakpoeder zeven en voorzichtig door het beslag spatelen. (100 gram zelfrijzend bakmeel kan natuurlijk ook) NIET MEER MIXEN want dan mix je het kapot.
schep hoopjes van dit beslag op een bebakpapierde ovenplaat. Als je ovenplaat heel klein is dan moet het mss in 2 etappes. Of je kiepert alles op de plaat en snijdt het later in stukken. Ik maak meestal 5 a 6 grote koeken, die dan zo uitvloeien dat ze half aan elkaar vastzitten.
schuif de plaat in de voorverwarmde oven. Het hoeft er niet lang in, een minuut of 10 is voldoende. De eierkoeken zitten dan goed vast aan het bakpapier .. als je ze eerst even laat afkoelen kan je ze er iets makkelijker afkrijgen, maar een mes/pannenkoekenmes is geen overbodig hulpmiddel.
Snel opeten; ze worden er niet lekkerder op als je ze bewaart.
oven voorverwarmen op 180 Celcius
2 eieren mixen met
80 tot 100 gram suiker
heel, echt héél goed mixen. De kleur van je mengsel wordt steeds lichter.
op het laatst naar smaak citroenrasp meemixen. (ik doe meestal die gesuikerde uit een potje-te vinden bij de bakprodukten in de supermarkt-, wel zo makkelijk) en/of vanillesuiker.
10 gram maizena (als je het hebt, zonder kan ook weet ik uit ervaring), 100 gram meel en 1 theelepel bakpoeder zeven en voorzichtig door het beslag spatelen. (100 gram zelfrijzend bakmeel kan natuurlijk ook) NIET MEER MIXEN want dan mix je het kapot.
schep hoopjes van dit beslag op een bebakpapierde ovenplaat. Als je ovenplaat heel klein is dan moet het mss in 2 etappes. Of je kiepert alles op de plaat en snijdt het later in stukken. Ik maak meestal 5 a 6 grote koeken, die dan zo uitvloeien dat ze half aan elkaar vastzitten.
schuif de plaat in de voorverwarmde oven. Het hoeft er niet lang in, een minuut of 10 is voldoende. De eierkoeken zitten dan goed vast aan het bakpapier .. als je ze eerst even laat afkoelen kan je ze er iets makkelijker afkrijgen, maar een mes/pannenkoekenmes is geen overbodig hulpmiddel.
Snel opeten; ze worden er niet lekkerder op als je ze bewaart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten