Pagina's

zondag 16 april 2017

zachte gevulde broodjes



100 gram turkse yoghurt
200 gram warm water
10 gram gist
10 gram suiker
2 eieren
50 gram olijfolie
200 gram semolina
400 gram bloem
12 gram zout

1 ei losgeklopt met 1 eetlepel water, om de broodjes te bestrijken voor ze de oven ingaan.

Doe de yoghurt, het water, de suiker, de semolina en de gist in een kom en roer het goed tot je ziet dat de gist gaat schuimenkneden. Dit is best een plakkerig deeg; als je daar niet van houdt doe er dan steeds wat bloem bij tot je het stevig genoeg vindt. Laat rijzen tot het in omvang verdubbeld is.



verdeel het deeg in bolletjes. Ik had uit deze hoeveelheid deeg 14 bolletjes van ongeveer 75 gram




duw elk bolletje plat, leg een vulling middenop, en vouw de randen dan wat naar elkaar toe.




ik had als vulling kaas met turkse knoflookkipworst, en ajvar met mozzarella. De variant met de pittige turkse worst vond gretiger aftrek - ik vond die zelf ook lekkerder, vooral door het pittige van de worst.


laat de broodjes nog een poosje rijzen -als je daar tijd voor hebt hoor, ze worden ook niet vies als je deze 2e rijs overslaat. Bestrijk de randen met een met een eetlepel water losgeklopt ei, bak ze in een voorverwarmde oven op 200 Celcius voor ongeveer 15 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.



Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten