per pitabroodje gebruikte ik:
- 50 gram tarwebloem (of, wat ik nog lekkerder vind: 35 gram bloem en 15 gram griesmeel)
- 1 gram zout
- 0.5 gram suiker
- 1 gram droge gist
- 32 gram handwarm water
DIT ZIJN DUS HOEVEELHEDEN VOOR 1 ENKEL BROODJE HE ... ik neem aan dat je er meerdere gaat bakken; gewoon alles vermenigvuldigen met het aantal van hoeveel broodjes je wil maken.
- deeg maken, goed soepel kneden. Het deeg moet niet te stug zijn: als je in de mengfase twijfelt of je wel genoeg water gebruikt doe er dan gewoon nog een klein klein beetje bij - mocht het deeg dan toch te plakkerig zijn naar je zin kan je er gewoon wat extra bloem bij strooien.
- laten rijzen,
- balletjes vormen,
- even laten rusten,
- goed bebloemen en uitrollen - ik rol ze uit tot 4 mm (of soms 6 .. het ligt er maar net aan welke schijfjes aan mijn roller zitten of welke ik het eerst kan vinden, want weeeeer komt mijn favoriete deegroller goed van pas)-, en
- weer laten rijzen.
- bakken
ik bak ze op de bakplaat in een voorverwarmde oven van ongeveer 225 Celsius tot ze mooi goudbruin zijn. (10 - 15 minuten. Hou er rekening mee dat ze best veel plek innemen op je bakplaat, dus dat je waarschijnlijk meerdere ladingen moet bakken)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten